Dziś to ja Wam pokażę moje smaki wiosny i smaki lata. Wszystkie zdjęcia pochodzą z mojego instagramowego profilu, na który Was serdecznie zapraszam. Żeby było po kolei zacznę od wiosennych smaków.
Na pierwszy ogień idzie grill 🙂 był i wiosną i latem. Latem udało się go nawet zrobić w pięknych okolicznościach przyrody.
Potem są owoce, soczyste truskawki, kwaśny rabarbar i słodkie czereśnie.
Z niecierpliwością zawsze czekam na szparagi.
W końcu spróbowałam jak smakuje jarmuż i bardzo przypadł mi do gustu.
Pod koniec czerwca zrobiliśmy pierwsze ogórki małosolne. Przyszły też pierwsze upały więc rozpoczęliśmy „produkcję” lemoniady 🙂
W sierpniu nastał sezon na bakłażany więc i u nas pojawiły się na stole.
A teraz będzie słodko 🙂 bardzo słodko 🙂
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami.
Tartaletki z rabarbarem, lody i kazimierzowskie gofry.
Wiosną i latem często odwiedzamy sklepik przy gospodarstwie Państwa Majlertów i tam kupujemy różne, mało spotykane i bardzo smaczne warzywa 🙂 Kwiaty cukinii, brokuł gałązkowy czy karczochy.
To tyle moich smaków 🙂 Jutro podam Wam wyniki konkursu, a tymczasem zapraszam na mój profil na instagramie przyjemnezpozytecznym.pl