JESIENNE RACUCHY NA MAŚLANCE MRĄGOWSKIEJ

Jesień zbliża się wielkimi krokami…🍂🍃🍂

Choć pogoda iście letnia, zmiany w przyrodzie są nieodwracalne. Coraz więcej suchych liści spada z drzew, zmieniają się ich kolory, a poranki i wieczory nie są tak ciepłe jak latem.

Zmieniają się też smaki. Częściej sięgamy po kiszonki, ciepłe dania i kubek z gorącą herbatą. O tej porze roku jabłka smakują najbardziej🍎🍎🍎

A jak jabłka to racuchy – najlepiej z kubkiem kakao🥞🧋

[#reklama]
Mój przepis na nie:

1,5 szklanki mąki pszennej,
1 szklanka pulpy z pieczonej dyni hokaido,
1 szklanka Maślanki Mrągowskiej naturalnej,
2 łyżki cukru brązowego,1 cukier waniliowy,
płaska łyżeczka sody,
szczypta soli,
1 duże jajko,
2 duże jabłka,
1 łyżeczka soku z cytryny.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki łączę ze sobą. Obieram jabłka i kroję w plasterki, polewam je sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru i rozgrzewam patelnię do naleśników. Łyżką nakładam porcję ciasta i układam na nim po trzy plasterki jabłka. Smażę na rumiano z obydwu stron 2-3 minuty.
mmm… pychota…🍎🍎🍎

*Kochani, do 9 października możecie wziąć udział w konkursie Maślanki Mrągowskiej i wygrać mega fajne nagrody, m.in.: Thermomixy, rodzinny wyjazd do parku wodnego Suntago czy czytniki Kindle z subskrypcją Legimi. Szczegóły konkursu znajdziecie na www.maslankamragowska.pl💖